Sierlijsten

SIERLIJSTEN


Sierlijsten zijn een verfraaiing en luxe afwerking van een glad pleisterplafond. Smaken verschillen en daarom zijn er diverse soorten lijsten en ornamenten, die in elk huis passen. Of het nou gaat om een nieuwbouwwoning, een oud herenhuis of een boerderij, een sierlijst geeft uw huis net dat beetje meer uitstraling.


Sierlijsten worden door ons gemaakt met behulp van een mal. Wij beginnen met het tekenen van een ontwerp dat als basis zal dienen. Nadat het ontwerp getekend is wordt er een mal gemaakt waarin het gips, handmatig, in de juiste vorm gegoten wordt. Hierdoor ontstaat een vakkundig en afgewerkte sierlijst.


Het aanbrengen van lijsten en ornamenten gebeurt altijd op een vlakke ondergrond. Met behulp van gipslijm worden de lijsten bevestigd. De overgang tussen de lijsten gaat naadloos in elkaar over zodat het één geheel is. Uiteraard worden de lijsten uitgelijnd zodat deze recht bevestigd worden.  Na het drogen moeten het plafond en de lijsten en ornamenten gesausd worden. Aansluitingen zijn dan niet meer zichtbaar en vormen een mooi geheel met het plafond.